A+ A A-

Η ήττα είναι ένα μάθημα με αξία

Κύριο Η ήττα είναι ένα μάθημα με αξία

Το Σάββατο 26/9 ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του Παμπαιδικού τμήματος του Συλλόγου μας, στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών ΕΠΣΑ. Αντίπαλος η ομάδα του ΓΣ Αργυρούπολης.

Γνωρίζαμε τις τελευταίες ημέρες ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα ξεκινούσε στο Πρωτάθλημα ΕΠΣΑ, με κάποιες ελλείψεις την 1η αγωνιστική. Τελικά, είχαμε 10 συμμετοχές στον αγώνα, με έναν από τους τερματοφύλακες του τμήματος, να παίζει όλο τον αγώνα ως δεξί μπακ, μιας και αρκετοί γονείς δικαιολογημένα, δεν μπόρεσαν να περιμένουν την έναρξη του αγώνα που είχε καθυστέρηση 55 λεπτών!

Η οδηγία από τον προπονητή μας προς τα παιδιά - αθλητές του ήταν: «Συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας με τον σημερινό «αγώνα - προπόνηση» και προσπαθούμε να υιοθετήσουμε την αμυντική διάταξη και λειτουργία ομάδας σε παίκτη λιγότερο». Αυτή ήταν εν συντομία η οδηγία προς τους παίκτες του. Ξέρουμε ότι η τακτική δεν είναι προτεραιότητα σε αυτές τις ηλικίες, αλλά έπρεπε με κάποιον τρόπο να αντιμετωπίσουμε και το δεδομένο της υπεραριθμίας του αντιπάλου, λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζαμε την 1η αγωνιστική.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ήταν και το γεγονός ότι το τμήμα έχει παιδιά γεννηθέντα το 2004 (τα περισσότερα) και θα αντιμετώπιζε παιδιά που έχουν γεννηθεί τα περισσότερα το 2003. Πολλά παιδιά του Παμπαιδικού μας τμήματος για πρώτη φορά θα αγωνιζόταν σε 11x11 κανονικών διαστάσεων γήπεδο. Ενώ η αντίπαλή ομάδα είχε και την εμπειρία. Εκτός από την εμπειρία διαθέτει και κάποιες μονάδες, που πράγματι έχουν ταλέντο να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά συνέθεσαν ένα όμορφο σκηνικό αυτοθυσίας και αυταπάρνησης από 10 παίκτες που αντιμετώπισαν σε 60’ αγώνα τους 17 που χρησιμοποίησε η αντίπαλη ομάδα. Οι συνεχείς οδηγίες του προπονητή μας, που αφορούσαν την διάταξη, αλληλοκάλυψη και την σωστή ατομική και ομαδική αμυντική λειτουργία, έδωσαν σχετικά εύκολα για εμάς το 0-0 του 1ου ημιχρόνου. Όλα τα παιδιά ακολουθούσαν τις οδηγίες κατά γράμμα και στάθηκαν όπως έπρεπε.

Στο 2ο ημίχρονο με την χρησιμοποίηση των αλλαγών από την αντίπαλη ομάδα, τα δικά μας παιδιά άρχισαν να κουράζονται, γιατί υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι ήρθε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Εάν υπήρχαν λίγο καλύτερες αντιδράσεις στις αντεπιθέσεις μας, μιας και ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσαμε να αντιδράσουμε, θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα

10 παιδιά vs 17, αποτέλεσμα ΗΡΩΙΚΟ.

Ήταν και οι 10 ήρωες. Παιδιά που έπαιξαν σαν ΑΝΤΡΕΣ!

Αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι το αγαπάνε το άθλημα, έδειξαν με την παρουσία τους, ότι τιμούν και τον Σύλλογο τους, έδειξαν με την αυταπάρνηση και την διάθεση να αφομοιώνουν σε πραγματικό χρόνο τις οδηγίες του προπονητή τους, ότι έχουν λαμπρό μέλλον. Αυτό το μέλλον περιμένουμε. Αυτό το μέλλον αποζητούμε ως Σύλλογος, από όλα τα παιδιά με τα ίδια χαρακτηριστικά και διάθεση που διαθέτει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου μας και είναι πολλά. Χρειάζεται υπομονή από όλους και ο οργανωτικός - τεχνικός σχεδιασμός της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου θα δώσει καρπούς σε μερικά χρόνια.

Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά όπως έχουμε ξεκινήσει. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις με αμείωτο ρυθμό έντασης και θα συνεχίσουμε όλη την χρονιά τους «αγώνες – προπονήσεις» στο Πρωτάθλημα ΕΠΣΑ. Θερμά συγχαρητήρια στους 10 ΗΡΩΕΣ της σημερινής απολαυστικής συνάντησης ομάδων φίλων. Συγχαρητήρια στα παιδιά του ΓΣΑ για την νίκη τους.

Τελικό αποτέλεσμα ΓΣ Αργυρούπολης vs A.O. «ΛΑΥΡΑ» Αργυρούπολης 1-0!

Οι ήττες είναι πολυτιμότερες από τις νίκες, σε αυτές τις ηλικίες. Κρατάς αυτά που έκανες σωστά και συνεχίζεις με πολλή δουλειά να διορθώνεις τα ατομικά και ομαδικά σου λάθη. Τα συγχαρητήρια στον coach του τμήματος Αργύρη Ψαρρό, θα ήταν πλεονασμός. Ξέρουμε ότι με την δουλειά που έχει ξεκινήσει, θα πάρει σίγουρα το αποτέλεσμα που εκείνος επιθυμεί και είναι και η πεποίθηση του Συλλόγου μας. Απόψε δίδαξε και τα παιδιά του - αθλητές – παίκτες του το ανταπέδωσαν με την προσπάθεια τους.

ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας!

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 14:22

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://lavrafc.gr/academy/news/lesson-in-defeat#sigProId1fa803717b
koulouri_psiri.jpgpitesgiorgias.jpgGelsomino_new.jpgrenieris.pngsantorinaiou.jpgmrpappas.pnghipizza.jpgArena.jpgcca.jpgroupas.jpgkyriazis.jpg